‘Tayyip olmasın da...’ tuzağına düşüldü

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gösterdiği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ve partisini eleştiren bir yazı yazdı.

‘Tayyip olmasın da...’ tuzağına düşüldü

Oda Tv’de yayımlanan ve “Tayyip olmasın da kim olursa olsun tuzağına düşüldü” tespitinin yapıldığı yazıda Serter, “kişisel çıkarları için suskunluğu seçenler pişman olacaklar” uyarısında bulundu. Serter’in kaleme aldığı o yazının özeti şöyle: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday arayışı, halkın tümünü kucaklayacak aday beklentisi ile başlatıldı. AKP politikaları ile ayrıştırılanlar, ezilenlerin tüm bu acılara göğüs gererken bir umutları vardı. Şimdi onlar soruyorlar: “Uğruna mücadele ettiğimiz, Cumhuriyet değerlerinin, devrimlerimizin temsilcisi olacak Cumhurbaşkanı adayımız nerede?”

ÖNEMLİ UYARI

Serter çatı adayını reddedenlerin sesine kulak verilmesini vurgulayarak şöyle devam etti: “Topluma duyulan saygının göstergesi, bu sese kulak vermektir; 12 yıldır kucaklanmakta olanlara yeni bir kucak açmak değil. Milyonlarca kişi kendisini öksüz hissediyorsa, tepkiler çığ gibi büyüyorsa, çatı adayını reddedenler gece gündüz telefonlara sarılıp feryat ediyorsa, bunlara kulak tıkayanların tavrını nasıl açıklamak gerekiyor? Kazananı belli olmayacak bir seçime doğru ilerliyoruz. Kim kazanırsa kazansın kaybeden bellidir. Kaybeden Atatürk’ün Türkiyesi’dir. Kaybeden, CHP’nin ilkeleri, ideolojisi, 90 yıllık onurlu mücadele çizgisi, sosyal demokrasi ve çağdaş, tam bağımsız Türkiye idealidir. “RTE olmasın da kim olursa olsun” tuzağına düşülmüştür.

ESAS TEHDİT

“RTE olmasın” diyenlerin karşı çıkışı sadece yolsuzluklara ve otoriter yönetim anlayışına indirgenmiş, laik Türkiye’ye ve cumhuriyet değerlerine karşı oluşturduğu tehdit görmezden gelinmiştir. Tuzağı görmeyenler, kişisel çıkarları için suskunluğu seçenler için gelecekte yaşanacak pişmanlıkların dönüşü olmayacaktır.”

Aydınlık

# cumhurbaşkanlığı # chp # nur serter # çatı aday # Ekmeleddin İhsanoğlu