Can derdi bitti mal derdi başladı

İzmir'de 117 yurttaşın hayatını kaybettiği depremin ardından 100 gün geçti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger mağdurlara 5 saat süren bir toplantı yaptı. 5 bin depremzedenin sözcülüğünü yapan Haydar Özkan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Can derdi bitti mal derdi başladı

Haber: Samet Can Kocagür - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

5 saat süren toplantıda Vali Köşger, son durumu depremzedelerle paylaştı.

Ege Denizi'nde 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem İzmir’in Bayraklı ilçesinde yıkıma neden oldu. Evleri yıkılan ve hasar gören yurttaşların sorunları bitmedi.

Depremzedelerin en çok merak ettiği konu ise yıkılan evlerinin rezerv alanda mı yoksa yerinde mi yapılacağıydı. İzmir Depremi Mağdurları Platformu Başkanı Haydar Özkan , bu sorunun yanıtını Ulusal Kanal aracılığıyla verdi.

Haydar Özkan, depremzedelerin yeni sınavını ''Can derdi bitti mal derdi başladı.'' sözleriyle anlattı. 5 bin depremzeyi İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ile buluşturdu.

Depremzedeler yeni evleri için ortalama 500 bin lira ödeme yapmak zorunda. Bu rakamın 120 bin lirasını DASK karşılıyor. 30 bin liralık kısmı içinse depremzedelerin bankalardan kredi kullanması gerekiyor. Ancak bu o kadar da kolay olmuyor.

Depremzedelerin can derdine şimdi de mal derdi eklendi. 150 metre kare olan evleri 75 metre kareye düşebilir. İzmirli depremzedeler hak kaybı yaşamak istemiyor.

Merkez üssü Sisam açıkları olan 30 Ekim 20202'deki 6.9 büyüklüğündeki depremde 117 yurttaş hayatını kaybetmiş, 15 bin İzmirli de evsiz kalmıştı

# deprem # izmir # ulusal kanal # mağdur # deprem sigortası # DASK