DHKP-C ile PKK çatışmasında bir çocuk öldü

PKK ve DHKP-C arasındaki rant çatışması 16 yaşında bir çocuğun canını aldı. İş çıkışı evine dönmek isterken iki ateş arasında kalan İ. Öksüz'ün göğsüne kurşun yağdı. Öksüz hemen hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gazi Mahallesi'ndeki PKK ve DHKP-Cçatışması 16 yaşında bir çocuğun hayatına mal oldu. Nurtepe'de başlayarak Gazi Mahallesi, Okmeydanı ve Sancaktepe'ye yayılan çatışmalarda silahlar patladı.

Polis zırhlı araçlar ve akreplerle olaya müdahale etti. Polis çekilince sokaklar yine savaş alanına döndü. Karşılıklı silahlar çekildi.

Bu sırada, bir tekstil fabrikasında çalışan 16 yaşındaki İ. Öksüz, mesai sonrası evine gitmek için yola koyuldu. Olaylardan habersiz, bir anda kendi iki ateş arasında buldu.

Öksüz daha ne olduğunu anlayamadan göğsüne kurşun yağdı. Kalbinden vurulan Öksüz, Özel Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öksüz, daha sonra ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen İbrahim Öksüz hayatını kaybetti. Olay sonrası Öksüz'ün yakınları hastaneye geldi.

Baba Arif Öksüz, konuşmakta güçlük çekti. Aile adına amca Satı Öksüz konuştu; "İbrahim'in katili bulunsun" dedi. Öksüz ailesi, üç gündür devam eden olaylara bilinçli olarak izin verildiğini söyledi.

İbrahim'in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp'a götürüldü.

Olaylar sonrasında karşılıklı açıklamalar yapan PKK ve DHKP-C birbirini suçladı. İbrahim'in canına mal olan çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # çatışma # gazi mahallesi # DHKP-C