12 Eylül tiyatrosu

'nde görülen 12 Eylül Davası'nda, Savcı Selçuk Kocaman esas hakkında görüşünü açıkladı. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Davada gelinen süreç ise AKP'nin yol vermesiyle açılan 12 Eylül Davası'nın göstermelik olduğunu ortaya koydu.

Davanın "kandırmaca" amaçlı olduğuna ilişkin açıklamalar doğru çıktı.

1,5 yıla yakın süreç 12 Eylül Davası'nın bir tiyatro olduğunu ortaya koydu. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya özelinde bir darbe yargılaması yaptığını iddia eden Mahkeme, "Evren ve Şahinkaya ile ilgili ölüm, işkence iddiası varsa getirin" dedi.

12 Eylül'de asılarak idam edilen Erdal Eren, Savcı Doğan Öz ve Gazeteci Abdi İpekçi'nin ailelerinin müdahillik talepleri, mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Dava sürecinde, il ve ilçelerdeki işkence başvurularının iddia konusu yerde yapılması istendi. 59 il ve ilçedeki yüzlerce başvuruya sessiz sedasız takipsizlik kararları verildi. Bütün savcıların ortak gerekçesi zamanaşımı oldu.

12 Eylül Davası'nda; ne Türkiye'nin milli ekonomisinin çökertilmesi programı, ne Türk Ordusu'ndan bin 500 subay ve astsubayın tasfiye edilmesi, ne de idamlar, işkenceler ve insan hakları ihlalleri yer almadı.

Süreçten elde kalan tek gerçek, "darbecileri yargılıyoruz" propagandasıyla AKP'nin iktidarını ayakta tutabilmek oldu.

ulusalkanal.com.tr

# 12 Eylül darbesi # Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi