O yalıda bakın neler görüşülmüş

O yalıda bakın neler görüşülmüş

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olma fikrinin İstanbul Sanayi Odası (İSO) eski başkanlarından Memduh Hacıoğlu'nun yalısında kararlaştırıldığını yazan Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, görüşmede nelerin konuşulduğunu da köşesine taşıdı.

Hacıoğlu'nun yalısında gerçekleştirilen görüşmede Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'ın kendi adaylığını açıklaması halinde geniş çaplı operasyonun düzenleneceği beyan edilmiş.

İşte Önkibar'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü:

İSO eski başkanı Memduh Hacıoğlu İstanbul sermayesinin CHP'ye açılan kapısıdır.

Can Dündar, "Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu ismine Memduh Hacıoğlu'nun evinde ikna edildi" diye yazınca konuyu araştırdım.

Dinlediklerim şunlar:

Memduh Hacıoğlu bu görüşmeyi malum iç ve dış mahfiller adına görev olarak yapmış.

Kılıçdaroğlu'na uzun uzadıya somut veriler üzerinden küresel iradenin gücü olan ABD'nin artık Mursi'den farklı görmediği siyasal islam bilinç altılı Tayyip Erdoğan'ı deliğe süpürmeye karar verdiğini ve adaylığını açıklaması sonrasında ona karşı pek çok operasyonun yapılacağını söylenmiş.

Öyle ki bu bağlamda İsviçre'deki gizli hesaplardan IŞİD ve El Kaide'ye TIR'larla taşınan silah ve paraya, büyük gürültü çıkaracak özel kasetlerden sıfırlanan paraların taşınma görüntülerine kadar pek çok belgenin servise hazır olduğu beyan edilmiş.

İlaveten F tipi Cemaatin silinmemek adına Erdoğan'ı imha için seferber olduğu ifade edilip Tayyip Erdoğan'ın aday olması sonrasında AKP içinde bazı sürpriz gelişmelerin olacağının altı çizilmiş.

Bu seans sonrasında, Ekmeleddin İhsanoğu CHP ile MHP'nin mutlaka ortak Cumhurbaşkanı adayı olmalı denilmiş.

Kemal Derviş'in bilgisi dahilinde olan bu görüşmede Kılıçdaroğlu şunu sormuş:

-"Zor da olsa ben risk alır, CHP'yi kanalize etmeye çalışırım ama MHP ne der?"

Memduh Hacıoğlu şu karşılığı vermiş:

-Bahçeli sorun çıkarmayacak. Tam destek verecek.

ulusalkanal.com.tr

# kılıçdaroğlu # erdoğan # Ekmeleddin # iso