31 Mart yerel seçimine saatler kala yeni kimlik açıklaması

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından bir vatandaşın, "Yeni kimlik kartımın ARKA SOL ALT kısmında soyadım GUENES şeklinde çıkmış. Erkek kuzenimin kimliğinde ise GUNES yazıyor. Acaba bir hata var mıdır?" sorusunu yanıtladı. Verilen cevapta "MRZ alanında yer alan metin ICAO standardına göre dönüştürülmekte olup, Ü harfi UE veya U kullanılarak dönüştürülmektedir. Her iki kimlik kartı da geçerli olup herhangi bir hata bulunmamaktadır." denildi. Öte yandan yerel seçimde oy kullanabilmek için yeni kimliğin zorunlu kılındığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi

31 Mart yerel seçimine saatler kala yeni kimlik açıklaması

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçime saatler kala, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimliklerle ilgili önemli bir paylaşım yapıldı.

Twitter'da bir vatandaş, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne soru sordu.

"BİR HATA MI VAR?"

Yurttaşın sorusu şu şekilde:

"Merhaba.

Yeni kimlik kartımın ARKA SOL ALT kısmında soyadım GUENES şeklinde çıkmış.

Erkek kuzenimin kimliğinde ise GUNES yazıyor.

Acaba bir hata var mıdır?"

"HATA YOK"

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de soruya şu şekilde yanıt verdi:

"MRZ alanında yer alan metin ICAO standardına göre dönüştürülmekte olup, Ü harfi UE veya U kullanılarak dönüştürülmektedir.

Her iki kimlik kartı da geçerli olup herhangi bir hata bulunmamaktadır."

YENİ KİMLİK ZORUNLU MU?

Öte yandan yerel seçimde oy kullanabilmek için yeni kimliğin zorunlu kılındığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

ulusal.com.tr

# 31 mart # Nüfus ve Vatandaşlık İşleri