Ekonomi Koordinasyon Kurulu ertelendi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun bugün (Pazartesi) yapılması planlanan ilk toplantısı ertelendi. Kurul üyesi bazı bakanlar hala yangın bölgesinde faaliyette. İlk toplantının tam katılımla yapılabilmesi için toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu ertelendi

Cumhurbaşkanı YardımcısıFuat Oktay başkanlığında yapılması planlanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısı ertelendi. Toplantının tam katılımla gerçekleştirilmesi isteniyordu. Kurul üyesi de olan bazı bakanların hala yangın bölgelerinede faaliyette olması, kurulun ileri bir tarihe ertelenmesine neden oldu.

Toplantı önümüzdeki günlerde Beştepe'de yapılacak. Zirveye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıVedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve ilgili kurumların yetkilileri katılacak.

Kurul üyesi de olan bazı bakanlar, kontrol altına alınarak büyük ölçüde söndürülen orman yangınlarında hala faaliyete. Bu bakanlarında toplantıda yer alabilmesi için toplantı tarihi henüz netlik kazanmadı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 30 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Toplantıda, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler, küresel ekonomik görünüm, ekonomi reformları kapsamında gelinen aşama değerlendirilecek. 2022-2024 dönemine ilişkin sürdürülmekte olan "Orta Vadeli Program"ın hazırlık çalışmaları da değerlendirilecek.

# ekonomi # Fuat Oktay # cumhurbaşkanı yardımcısı # vedat bilgin # kurul # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı # ekonomi koordinasyon kurulu