Cephe hattından son gelişmeler: Azerbaycan vuruyor, Erivan çekiliyor

Ermenistan'ın askeri bütçesi eridi. Azerbaycan, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonu sürdürüyor. Ermenistan'a 1,2 milyar dolarlık darbe indirildi. Çok sayıda hedefi imha edilen Ermeni birlikleri mevzilerini bırakıp kaçmaya başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da beyaz bayrakla teslim olan Ermeni askerlerinin görüntüsünü paylaştı.

Cephe hattından son gelişmeler: Azerbaycan vuruyor, Erivan çekiliyor

Sahada hedefler tek tek imha ediliyor. Ermeni ordusu hezimete uğratılıyor. Beyaz bayrak çeken Ermeni askerler, Azerbaycan ordusuna teslim oluyor. Sadece 5 gündeki mali bilanço ise oldukça ağır.

Ermenistan'a 5 günde 1,2 milyar dolarlık darbe indirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın 1 milyar 385 milyon dolarlık askeri bütçesi olduğunu açıkladı.

Azerbaycan ordusu, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonda, Ermenistan ordusuna ait çok sayıda zırhlı aracı imha etti.

Cephe hattındaki çatışmalar gece boyunca devam etti. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun mevzilerine ve araçlarına ağır hasar verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının paylaştığı görüntülerde, Ermenistan ordusuna ait zırhlı araçların nokta atışı ile imha edildiği yer aldı.

Tüm cephe boyunca şiddetli çatışmalar sürüyor.

Operasyonda, Ermenistan'a ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Azerbaycan ordusunun ilerleyişi karşısında direnemeyen Ermenistan askerleri, bazı mevzilerde silahlarını ve araçlarını bırakarak kaçtı.

Çatışmalarda kaçma fırsatı bulamayan Ermeni askerler, beyaz bayrak çekerek teslim oldu. Dağlık Karabağ bölgesinde teslim alınan 5 askerin görüntüleri Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

ulusal.com.tr

# ordu # Azerbaycan # Ermenistan # işgal # cephe