Albaya F Tipi komplo

Poyrazköy'de bombaları gömen polisleri yakaladı, başına gelmeyen kalmadı! Eski İstanbul Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu'nun nasıl hedef alındığına ilişkin bilgiler, Hanefi Avcı'nın yeni kitabında yer aldı. Ulusal Kanal'a konuşan Avcı; Albay Kurtoğlu'nun "askeri bölgede izinsiz kazı yapan polisleri yakaladığını" belirtti.

Albaya F Tipi komplo

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı; 'Cemaatin İflası- Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' kitabında F-tipi örgütün ordu içerisindeki bir komplosunu daha ortaya koydu.

Eski İstanbul Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu Poyrazköy kazıları sonrası çeşitli tedbirler aldı. Jandarma ekipleri mahkeme kararı olmadan bölgede kazı yapmaya gelen bir polis ekibini suç üstü yakaladı.

Ulusal Kanal'a konuşan Hanefi Avcı, Albay Kurtoğlu'nun F-tipi savcılardan Muammer Akkaş'ın yasa dışı dinleme girişimine de engel olduğunu açıkladı.

Albay Kurtoğlu ilginç bir gerekçeyle hedef alındı. Silivri Cezaevi'ndeki bir hükümlü, bir yakınının cenazesi için memleketine gitti. Bu sırada geceyi cezaevinde geçirmesi bahane edildi ve hükümlü şikayetçi olmasa da Albay Kurtoğlu hakkında dava açıldı. Jet hızındaki yargılamada Kurtoğlu'na 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, karar Yargıtay'da da aynı hızla onandı.

Albay Kurtoğlu bu nedenle Yüksek Askeri Şura'ya giremeyince Tuğgeneralliğe terfi edemedi. Albay Kurtoğlu'nun yerine şuraya girerek terfi alan isim ise MİT TIR'larının durdurulması ile gündeme gelen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu oldu.

Albay Kurtoğlu'nun terfisini engelleyen mahkeme kararı Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi üyelerinin değişince 3 ay içerisinde bozuldu ve Kurtoğlu cezaevine girmekten kurtuldu.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

# albay # poyrazköy # Hanefi Avcı