Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilim ile ilgili Avrupa Birliği'ne tarafsızlık çağrısı yaptı. Eylül sonunda yapılacak Avrupa Birliği Konseyi toplantısı öncesi Cumurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel ile görüştü. AB'yi bölgesel konularda sorumlu davranmaya davet etti. Öte yandan Fransa da Türkiye'ye çağrı yaptı. Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian "konunun görüşülebileceğini göstermek Türklerin elinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü

Doğu Akdenz'de Atina'dan yana tavır alan Avrupa, Ankara'ya yaptırım konusunu gündeme getirecek. Ay sonu yapılacak konsey öncesi Cumhurbaşkanı, Charles Michel ile görüştü. Görüşmede "AB'ye tarafsız kalın" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel, telefonda Doğu Akdeniz ve Türkiye-AB ilişkilerini ele aldı.

Cumhurbaşkanı bölgedeki kışkırmalara dikkat çekti, "Avrupalı siyasetçilerin bölgesel meselelerde tahrik edici söz ve adımlarının çözüme hizmet etmeyeceğini" vurguladı. Avrupa Birliği'nin tavrının önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan Avrupa Birliği'ni, adil, tarafsız ve objektif kalmaya, aynı zamanda sorumlu davranmaya davet etti.

Bölgede Türkiye'ye karşı "kırmızı çizgi politikası" izlediğini iddia eden Fransa'dan da Eylül ayı sonunda yapılacak Avrupa Konseyi toplantısına ilişkin açıklama geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian toplantıda ana gündemin Atina ve Ankara arasında yaşanan gerginlik olacağını söyledi. Le Drian, AB'li mevkidaşları ile "Türkiye'ye uygulanabilecek misillemelerin çeşitliliği” hakkında görüşmeler yaptıklarını iddia etti.

Fransız Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da çağrı yaptı. 24-25 Eylül'de yapılacak toplantılar öncesinde "görüşmeler yapılmalı" dedi.

Yaptırımların masada olduğunu söyleyen le Drian, yine Cumhurbaşkanı'nı kastederek, ""Seçeneklerimiz sınırlı değil ve o bunu biliyor” dedi.

Atina-Mısır anlaşmasının bölgede yarattığı gerilimle Türkiye karşıtı adımları peş peşe atan Fransa ile görüşmeleri Almanya yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı ile yaptığı son görüşmede, "diyalog" çağrısını yinelemiş" Garantörlerle konuşuruz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması Türkiye ve Fransa'nın Doğu Akdeniz konusunda doğrudan diyalog kurmayacağı mesajı olarak algılanmıştı.

ulusal.com.tr

# yunanistan # doğu akdeniz # tayyip erdoğan # avrupa birliği # ab # Charles Michel