İran ile nükleer müzakere

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, nükleerler konusunda İran ile yapılan anlaşmanın 20 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. ABD Başkanı Barack Obama ise, "müzakereler sırasında yeni yaptırımlar getirmeye yönelik her türlü yasayı veto edeceğiz" dedi.

İran ile nükleer müzakere

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'la nükleer anlaşmanın 20 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Daimi Üyeleri ve Almanya adına İran'la müzakereleri yürüten Ashton, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ashton, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı ve Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmid'in, ilk tedbirlerin uygulanmasıyla ilgili sorunları çözdüklerini ve varılan mutabakatın ilgili tüm başkentlerce onaylandığını bildirdi.

Uygulamanın 20 Ocak'ta başlayacağını açıklayan Ashton, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndan İran'ın nükleer programıyla ilgili gerekli gözetim ve tahkik faaliyetlerini yürütmesini isteyeceklerini ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama ise açıklamasında, müzakereler sırasında yeni yaptırımlar getirmeye dönük her türlü yasayı veto edeceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # barack obama # nükleer # catherine ashton