TRT ve AA'dan iki farklı Nazik haberi

Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazik'in yakalanması sonrasında Şam’ı hedef tahtasına koyan bir kampanya başlatıldı. Operasyonu ilk duyuran TRT önce Şam'la işbirliği var haberi yaptı, Anadolu Ajansı ise Şam karşıtı bir dille haberi abonelerine duyurdu. Kısa bir süre içinde TRT haber içeriği de tamamen değiştirildi. Uzmanlara göre de Suriye Devletine karşı düşmanlığı körüklemek Türkiye'nin milli çıkarlarına aykırı.

Katil Yusuf Nazik'in yakalanmasını TRT Haber "MİT Suriye İstihbaratıyla ortak operasyonla Reyhanlı saldırısının planlayıcısını yakaladı." böyle duyurdu TRT Haber…

Anadolu Ajansı ise terörist Nazik'i yakalama operasyonunu Milli İstihbarat Başkanlığının kendi imkanlarıyla yaptığını iddia etti. Devlete ait iki yayın organının haberleri farklı içerikle duyurması ise dikkat çekti.

TRT, kamuoyuna duyurduğu haberi bir de Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Aslan'a yorumlattı.

Gün içerisinde ise Anadolu Ajansı operasyonu bambaşka bir içerikle servis etti. Bunun üzerine TRT haberleri de değiştirildi. Ardından Suriye'yi hedef alan bir kampanya başlatıldı.

Katil Yusuf Nazik'in servis edilen bu ifadelerine dikkat çeken uzmanlar, Ankara'ya önemli uyarılar yaptı. Uzmanlara göre, Suriye karşıtı haberler Türkiye'nin milli çıkarlarına aykırı.

ulusal.com.tr

# trt # şam # Anadolu Ajansı # yusuf nazik # AA