Dr. Doğu Perinçek: ''AYM başkanı derhal istifa etmelidir''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi. Perinçek, HDP kapatma davası ile ilgili iş yükü sözleri nedeniyle AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı istifaya çağırdı. Akşener'in "HDP'yi AK Parti ve MHP şeytanlaştırdı" sözlerine de tepki gösteren Perinçek, "Akşener şeytanın kendisidir" dedi. Vatan Partisi liderinin gündeminde Demokrasi Konferansı Bildirisi ve İstanbul Kanalı projesi de vardı. Tarımdaki sorunları hatırlatan Perinçek, "İstanbul'a beton değil, Anadolu'ya su" vurgusu yaptı.

Dr. Doğu Perinçek: ''AYM başkanı derhal istifa etmelidir''

Terör örgütü PKK'nın Meclis'teki uzantısının kapatılması için süreç yavaş ilerliyor. Kamuoyu Anayasa Mahkemesi'nin bir an önce davayı tamamlamasını bekliyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AYM Başkanı Zühtü Arslan'a seslendi, istifaya çağırdı.

HDP davasının önemine vurgu yapan Perinçek, "Zühtü Arslan'da yargıç tavrı görmüyorum" ifadelerini kullandı:

- HDP'nin kapatılması davası Türkiye'nin hayat memat davasıdır. Bütün işlerini bir kenara bırakacaksın ve bu davayı yapacaksın. Gerçek hakim bunu yapar. Zühtü Arslan'da ben bir yargıç tavrı görmüyorum. O zaman ne oluyor Abdullah Gül'ün onu oraya tayin ettiğini hatırlıyorum ben.

Gündeminde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'yi savunması da vardı:

- Meral Akşener'in Gladyo kimliği var. Esas şeytan Meral Akşener'in kendisi.

Doğu Perinçek, Ak Parti ve MHP'nin HDP'yi şeytanlaştırdığını söyleyen Meral Akşener için "Akşener şeytanın kendisidir" dedi ve şöyle devam etti:

- PKK'yı şeytanla açtıran yok PKK'nın kendisi şeytan. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yanına geçip o şeytanla ittifak kuran Meral Akşener'de şeytan.

Vatan Partisi lideri, CHP, HDP, LGBT, KHK’lı Platformları Birliği'nin tek çatı altında toplanarak yayınladığı bölücü bildiriye de tepki gösterdi:

- Bütün ortaya koydukları talepler yaptıkları propaganda hepsi toplam olarak Biden programı Biden tayfası bunlar. İlan ettikleri program da iğrenilecek bir program. Türkiye karşıtı Türkiye düşmanı bir program.

Perinçek, Zülfü Livaneli'nin Deniz Baykal ve Bülent Ecevit hakkında "Solcu değillerdi" ifadelerini de değerlendirdi:

- Zülfü Livaneli en Amerikancı en batıcı dolayısıyla en sağcı aydınlar arasında. Amerikancıdan solcu olur mu?

Doğu Perinçek, cinayet olarak gördüğü İstanbul Kanal'ı projesine ilişkin öneride de bulundu:

- Türkiye'nin kaynaklarını çok akıllıca değerlendirmemiz lazım. İstanbul'a beton değil tarıma su, Anadolu'ya su. Anadolu'nun su meselesini İstanbul kanalına ayrılacak kaynaklarla çözebiliriz ve bunun üretime getirdiği patlama Türkiye'yi şahlandırır.

# chp # mhp # hdp # vatan partisi # Doğu Perinçek # istifa # AYM # Zühtü Arslan # vatan partisi genel başkanı # aym başkanı # hdp kapatma davası