Dunford: Kürt partnerlerimize yönelik yardım sürecek

Amerika Suriye'de PKK'ya silah yardımını sürdürürken, Savunma Bakanlığı terör örgütlerini eğitmeye devam edeceğini açıkladı. Açıklama yapan Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, IŞİD tehdidini bahanesini öne sürerek 'Kürt partnerlerimize yönelik eğitimler sürecek' dedi

Pentagon, Suriye'de terör örgütü PKK ile ortaklığa devam edeceğini açıkladı. Gerekçe olarak ise IŞİD'i öne sürdü.

Suriye'de IŞİD'e karşı dört kez zafer ilan edip, örgütün yenilgiye uğradığını öne süren Amerika, bölgede askeri varlığını yine IŞİD bahanesi ile devam ettirmeyi hedefliyor.

Açıklama Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'dan geldi.

Dunford, "Özellikle Suriye'deki askeri harekatın sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz. Bu süreklilik, IŞİD'le mücadele görevini sonuna kadar götürmek için SDG ile ortaklık yapılmasını kapsıyor” dedi.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın konuşlandığı alanda 15 askeri üsse sahip olan Amerika, terör örgütü ile sahadaki ortaklığını devam ettirecek.

'PKK'YA DESTEK SÜRECEK'

Dunford, "Şu anda geçerli kısa vadeli planımız, Kürt partnerlerimize yönelik eğitimlerin ve yardımların sürdürülmesinin yanı sıra onlara yönelik meydan okumaları ve tehditleri önleyecek bir çerçeve yapı oluşturulmasını öngörüyor” ifadelerini kullandı.

Amerikan Başkanı Trump ilk olarak 19 Aralık 2018'de Suriye'den çekileceklerini söylemiş, konuşmasında "IŞİD'i yendik" demişti. Ardından yaptığı üç açıklamada da IŞİD'i yenilgiye uğrattıklarını öne sürmüştü.

# abd # suriye # pyd # YPG # Dunford