Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için istenen cezalar belli oldu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Fettullahçı Terör Örgütü'nün kumpas savcıları hakkında iddaneme hazırladı. İddaname'de 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç için istenen cezalar belli oldu

15 Temmuz darbe girişimin ardından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan F tipi savcıların iddanamesi tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından, FETÖ'nün 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yapmasına ilişkin, kumpas savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan 557 sayfalık iddianamede, şüpheli savcılar Zekeriya Öz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıla kadar hapis, Celal Kara hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 62 yıla kadar hapis ve Mehmet Yüzgeç hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 38 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu üyeleri olmak üzere bir çok isim müşteki olarak yer aldı.

Şüpheliler Öz, Kara ve Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 18 Ağustos 2015'te tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartıldığı ve şüphelilerin yakalanamadığı belirtilen iddianamede, ''Gündüz'', ''Korkut'', ''Ayçiçeği'', ''Fatih'' ve ''Yavuz'' isimli gizli tanıkların beyanları ile aralarında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın da bulunduğu 9 kişinin tanık ifadeleri bulunuyor.

İddianame, değerlendirme için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

# Zekeriya Öz # celal kara # mehmet yüzgeç