"Değişikliklerde TSK'nın görüşü alınmalı"

Türk Silahlı Kuvvetleri, teşkilat yapısında yapılacak stratejik seviyedeki değişikliklerde kendi görüşünün alınması gerektiğini vurguladı. Türk Ordusunun hazırlattığı "FETÖ ve TSK" adlı bilirkişi raporunda FETÖ'nün Nurculuktan etkilendiği belirtildi, TSK'nın her türlü dini cemaatten uzak tutulmasının önemine dikkat çekildi. Rapora göre, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı personeller yetiştirilmeli.

"Değişikliklerde TSK'nın görüşü alınmalı"

Dini cemaatlerin uzak tutulması gerektiği vurgulandı. Teşkilat yapısı değiştirilirken ordunun görüşünün alınması gerektiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hazırlattığı "FETÖ ve TSK" adlı bilirkişi raporunun yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre raporda, ordunun yapısını ilgilendiren konularda TSK'nın görüşünün alınarak hareket edilmesi gerektiği belirtildi. OHAL ilan edildikten sonra hükümet çıkarttığı kararnamelerle ordunun emir komuta zincirini bozmuştu. Kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlanmıştı.

"TSK'NIN GÖRÜŞÜ ALINMALI: Bulunduğu coğrafyanın durumu, çevre ülkelerde oluşan siyasi ve askeri şartlar halan yurtiçi ve yurt dışında icra ettiği görevler göz önüne alındığında, teşkilat yapısı kuruluş durumu vb. hususlarda yapılacak büyük çaplı, stratejik seviyedeki değişikliklerin TSK'nın görüşü alınarak, detaylı inceleme ve değerlendirme yapılmasına müteakiben gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir."

FETÖ'nün Nurculuk cemaatinin etkisiyle doğduğu belirtilen raporda, ordunun her türlü dini cemaat ve yapılardan uzak tutulması gerektiğine dikkat çekildi.

"TSK'da mevcut yapı darbe üretiyor" söylemlerinin de doğru olmadığı vurgulanan raporda, ordunun Atatürkçü Düşünce Sistemine bağlı, Türk milletinin emrinde olduğu ifade edildi.

Ordunun kendisine ait bir istihbarat biriminin olması gerektiği belirtilen rapora göre, bedelli askerlik uygulamaları da yapılmamalı.

Raporda, liyakata dayalı yeni bir personel sistemi kurulmasının da önemli olduğu kaydedildi. Bu kapsamda, siyasi baskılardan etkilenmeyen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli duyguları kuvvetli personeller istihdam edilmeli.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # tsk # rapor