Artvin'de selin ardından yıkım gün yüzüne çıktı

Artvin'de selin bilançosu netleşiyor. Metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen sel felaketinde kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. 430 ev ve işyerini su bastı. İçişleri Bakanı Soylu, bölgedeki son durum hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Artvin'de selin ardından yıkım gün yüzüne çıktı

Yollar göle döndü, birçok ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. Sel felaketinin ardından Artvin'de hasarın bilançosu ortaya çıkmaya başladı.

Sel nedeniyle 430 ev ve işyerini su bastı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Soylu, bölgedeki son durum hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ulaşım açısından sadece Arhavi-Ortaca yolunda bir sıkıntının olduğunu dile getirdi.

AFAD, selden en çok etkilenen ilçelerden olan Arhavi’de yaklaşık 200 kişinin tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildiğini bildirdi. Açıklamada AKUT, AFAD, jandarma ekipleri, emniyet, Türk Kızılayı ve Devlet Su İşleri ile ortaklaşa çalışmalarının sürdüğü ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bölgede 11 trafo da selden etkilenerek kullanılamaz hale geldi. Artvin ve Rize'de sel dolayısıyla enerjisi kesilen abone sayısı 694 olarak güncellendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de çalışmaları incelemek üzere Artvin'e hareket ettiği bildirildi.

# Türk Kızılayı # AFAD # Fatih Dönmez # rize # akut # jandarma # soylu # bilanço # artvin # sel # Devlet Su İşleri