Aziz Mercurius Yeraltı Şehri ziyaretçi akınına uğruyor

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde Aziz Mercurius Yeraltı Şehri 5 yıl süren kazı çalışmaları sonunda turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinde yer alan yer altı şehri, 40 yaşamsal alana sahip.

Aziz Mercurius Yeraltı Şehri ziyaretçi akınına uğruyor

Kapadokya bölgesinde, tarihi milattan sonra 250'li yıllara dayanan Aziz Mercuriusyer altı şehri bölgenin en önemli turizm merkezlerinden birine dönüştü.

Aksaray'ın Gülağaç ilçesi, Saratlı beldesinde bulunan Aziz Mercurius Yeraltı Şehri, kilisesi, toplu mezarları, su kuyuları, tandırları, güvercinlikleri, ocakları, kilerleri ve ambar damları ile 40 yaşamsal alandan oluşuyor.

Yer altı şehrinde, 2011'de başlanan kazı çalışmaları 2016'da 3 katının temizlenmesiyle sona erdi. Saratlı Beldesi Belediye Başkanı Zeki Türker, günlük ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını, bölgenin hızla önemli bir turizm merkezine dönüştüğünü söyledi.

Hıristiyanlığın yasak olduğu dönemde inşa edilen Aziz Mercurius Yeraltı Şehri, ayrıntılı mimarisi ve olağandışı mühendislik yapısı ile ziyaretçilerini tarihi geçitlerin büyülü atmosferinde yolculuğa çıkartıyor.

# kilise