Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği, Anıtkabir'i ziyaret etti

Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçelerine verdiği isimlerinin 99’uncu yılında Anıtkabir’i ziyaret etti. Bölge halkının geçmişte milli mücadeleye omuz verdiğini söyleyen Kemaliye Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Hüsnü Yeloğlu, bugün de Atatürk'ün izinde olduklarını belirtti.

Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği, Anıtkabir'i ziyaret etti

Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçelerine verdiği isimlerinin 99’uncu yılında Anıtkabir’i ziyaret etti. Kemaliye Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Hüsnü Yeloğlu, bugün de Atatürk'ün izinde olduklarını belirtti.

- Şükranlarımızı sunuyoruz kendisine. Her sene bugün Anıtkabir’deyiz.

İlçe isimlerinin değişmesinin 99’uncu yılında Ata’yı ziyaret ettiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzincan’ın Eğin ilçesinin ismini tam 99 yıl önce Kemaliye olarak değiştirdi. Kemaliye Kültür ve Kalkınma Derneği her yıl yaptığı gibi bu yıl da Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı.

- Kemaliyeliler milli mücadele esnasında 500 atlı İle emrinizdeyiz diye telgraf çekmişler. O zaman bu mücadeleye büyük bir güç vermiş.

KEMADER Başkanı Hüsnü Yeloğlu ve Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman mozoloye çelenk bıraktı. Karaman, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Deftere, Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarına dair söz verdiğini yazdı.

Karaman, Atatürk’ümüze şükranlarını sundu her zaman ilkelerine bağlı kaldığımızı ifade etti.

# atatürk # Erzincan # milli mücadele # anıtkabir # ata # gazi mustafa kemal atatürk