Almanya, İncirlik Üssü'ne alternatif arıyor

Almanya, İncirlik Üssü'ne alternatif arıyor. Die Welt gazetesinin haberine göre Almanya Türkiye ile arasındaki gerginlik nedeniyle İncirlik'e alternatif 8 farklı üs belirledi.

Almanya, İncirlik Üssü'ne alternatif arıyor

Alman Die Welt gazetesi hükümetin Alman askerlerinin konuşlanması için İncirlik Üssü'ne alternatif ararken çeşitli ülkelerde 8 farklı askeri üs belirlediğini yazdı.

Alman Sol Parti alternaif üsleri sordu Merkel hükümeti de üslerin Kuveyt, Ürdün ve Kıbrıs’ta bulunduğu açıkladı

Alman hükümeti bu ülkelere üslerin askeri amaçlara uygun olup olmadığını araştırmak için ziyaretler yapıldığını söyledi. Üslerde asker konuşlandırmak konusunda henüz görüşme yapılmadığı da bildirildi.

Kıbrıs’taki üslerin adanın en güney ucu olan Akrotiri ve güneydoğudaki Paphos'ta adlı üsler olduğu belirtildi.

Almanya ile Türkiye arasındaki gerginlik FETÖ ve PKK terör örgütleri konularında yaşanmış, referandum sürecinde Almanya'nın hükümet yetkililerine yönelik kısıtları ile zirveye çıkmıştı. Gerilim üzerine bazı Alman politikacılar Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekilmesini talep etmişlerdi.

IŞİD ile mücedele eden uluslararası terörle mücadele koalisyonu çatısı altında yaklaşık 270 kadar Alman askeri Konya ve İncirlik’teki askeri hava üslerinde görev yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

# incirlik üssü # almanya # Alternatif