Gül, The Guardian'a konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçim süreçleriyle ilgili İngiliz The Guardian gazetesine konuştu. Gül, Erdoğan'ın "rakibi değil arkadaşı olduğunu" vurguladı. Cumhurbaşkanlığına ikinci dönem adaylık konusunda henüz karar vermediğini belirten Gül, "tüm seçenekler masada" dedi.

Gül, The Guardian'a konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İngiliz The Guardian gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yeniden aday olabileceğinin işaretlerini verdi.

"İkinci dönem adaylık konusunda karar vermek için henüz erken" diyen Abdullah Gül, "tüm seçeneklerin masada olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'la arasındaki ilişki hakkında da konuştu. Gül, "Erdoğan'ın, rakibi değil arkadaşı olduğunu" belirtti.

İktidar partisini Tayyip Erdoğan'la birlikte kurduk, biz partinin kurucularıyız. Partiyi iktidara birlikte getirdik ve Türkiye'yi birlikte değiştirdik. Erdoğan dostumdur, bütün bu yıllar boyunca omuz omuza birlikte çalıştık.

Guardian'a konuşan İstanbullu işkadını Erdoğan Gül ilişkisi üzerine konuştu. İş kadını "Gül çok şey söylüyor ama hiçbir şey yapmıyor. Her zaman olduğu gibi 'iyi polis-kötü polis'i oynuyorlar. Bu takım kazanıyor, neden değiştirsinler ki?" yorumunu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # abdullah gül # erdoğan # seçim # ingiltere # The Guardian # iskoçya