Başkan adayları seçim öncesinde son kozlarını oynuyor

Amerika Birleşik Devletlerinde başkanlık seçiminde son viraja girildi. Salı günü sandıklar kurulacak, Amerikalılar yeni başkanını seçmek üzere oy kullanacak. Yapılan son anketlere göre Trump ile Clinton'un oy oranları birbirine bir hayli yakın.

Başkan adayları seçim öncesinde son kozlarını oynuyor

ABD'nin geleceğini doğrudan etkileyen başkanlık seçimi, 8 Kasım Salı günü yapılacak.

Washington Post ve ABC News tarafından yaptırılan anket sonuçlarına göre, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın bir puan önünde yer alıyor.

Clinton'a yakın düşünce kuruluşları Suriye ve DEAŞ konusunda daha saldırgan bir politika takip edebileceğinin işaretlerini taşıyor. Trump ve Clinton, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusunda ortak tutum sergiliyor.

Clinton ise DEAŞ ile mücadele konusunda sürekli olarak PYD'ye silah verilmesini öne çıkarıyor.

Şimdiki başkan Obama, iki kez başkan seçildiği için üçüncü bir defa başkan olamıyor. Barack Obama, Hillary Clinton'un kampanyasına aktif bir şekilde destek veriyor.

Adayların seçim kampanyası yoğun bir şekilde devam ederken, Donald Trump, Nevada eyaletinin Reno kentindeki mitingde çıkan arbede nedeniyle gizli servis ajanlarınca kürsüden indirildi.

Trump, polisin bir şüpheliyi alandan uzaklaştırmasının ardından kürsüye dönerek konuşmasına devam etti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # donald trump # pyd # deaş # trump # Obama # Amerika Birleşik Devletleri # washington post # Cumhuriyetçi Parti # Demokrat Parti # barack obama # Clinton # hillary clinton # abc news