Gözler CHP Parti Meclisi toplantısına çevrildi

Ana muhalefet partisinde iki Parti Meclisi üyesinin FETÖ soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilmesinin ardından gözler CHP Parti Meclisi toplantısına çevrildi. 9 Eylül'de yapılacak toplantıda, öğretim üyeliği görevlerinden ihraç edilen PM üyeleri Alper Keten ve Caner Yenidünya'ya karşı nasıl bir tutum izleneceği tartışılacak.

Gözler CHP Parti Meclisi toplantısına çevrildi

CHP'de iki Parti Meclisi üyesi FETÖ soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edildi, gözler Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

9 Eylül'de toplanacak Parti Meclisi'nde görevlerinden ihraç edilen CHP PM üyeleri Alper Keten ile Ahmet Caner Yenidünya'nın durumları görüşülecek. Aydınlık'ın haberine göre, bu iki ismin yanı sıra FETÖ ile ilişkili milletvekili adayları, belediye başkanları ve danışmalarla ilgili nasıl bir tutum izleneceği de tartışılacak konular arasında. Parti Meclisi toplantısı Genel Merkez binasında yapılacak.

Doç. Dr. Keten, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Prof. Dr. Yenidünya da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği yapıyordu. Keten, önce FETÖ soruşturması kapsamına görevinden uzaklaştırıldı. Ardından AKP Hükümetinin çıkarttığı 672 sayılı kararname ile görevinden ihraç edildi.

CHP'nin 1 Kasım Genel Seçimleri'nde Uşak’ta 2'inci sıradan milletvekilli adayı gösterdiği Ali Erdoğan'ın da, FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # Parti Meclisi