Antalya’nın doğal miraslarından falezler tehdit altında

Antalya’nın en önemli doğal miraslarından falezlerin üzerinde 15 katlı bina yapılmasına izin veren imar düzenlemesi yargıya taşındı. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayındaki toplantısında aldığı kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Antalya’nın doğal miraslarından falezler tehdit altında

Oluşumu 64 milyon yıl öncesine dayanan ve asırlardır dalgaların çarpması sonucu oluşan Antalyafalezleri yeniden betona teslim ediliyor. Dünyanın ender doğal yapılarından olan falez bölgesinde 80’li yıllarda kurulan yüksek binalar, hâlihazırda tehdit oluştururken bu kez yeni bir karara imza atıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayındaki toplantısında Muratpaşa ilçesiyle ilgili imar planı düzenlemesi kararını oy çokluğuyla aldı. Karar ile falezlerinde yer aldığı ilçede, 15 katlı 60 metre yükseklikte binaların yapılmasının önü açıldı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, konuyu yargıya taşıdı. Kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Mimarlar Odası, bölgede falezlerin üzerindeki çok katlı yapılarda, zemin suyu sebebiyle birkaç sitede yatmalar meydana geldiğini hatırlatıyor. Ayrıca özellikle Düden Şelalesi çevresinde, 15 kat yapı yüksekliğinin uçuşları da tehlikeye sokacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Falezlerdeki flora ve faunanın da tehlike altında olduğunu belirtiyor.

# antalya # tehdit # haber # gündem # dava # Bina # Büyükşehir Belediye Meclisi # muratpaşa # falez # muratpaşa ilçesi