Antalya Manavgat'taki yangın: Çiftçiler yeniden üretmek için olanakların sağlanmasını istiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yangın söndürme çalışmaları bir taraftan sürerken, alevlerin terk ettiği mahallelerde zarar tek tek gün yüzüne çıkıyor. Evler, ürünler, tarım aletleri ile büyük ve küçükbaş hayvanlar alevlere teslim oldu. Köylülerin kalacak yer ve temiz su talepleri aciliyetini koruyor ama üretimlerinin yeniden sağlanması en az o ihtiyaçlar kadar hayati.

Antalya Manavgat'taki yangın: Çiftçiler yeniden üretmek için olanakların sağlanmasını istiyor

Hektarlarca ormana, yerleşim ve üretim alanlarına büyük zarar veren Manavgatyangını söndürülmeye çalışılıyor. Alevlerin terk ettiği mahallelerde ise zarar tek tek gün yüzüne çıkıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Belenobası MahallesiSığırcılar Mevkisi, Torosların sırtında bereketli toprakları ve çalışkan insanları ile sadece üretim üzerine kurulu bir yerleşim.

Sığırcılar halkı engebeli arazilerde karpuzdan, buğdaya birçok ürün yetiştirirken hayvancılık faaliyetlerini de sürdürüyordu.

Çiftçinin evi, hasat edip satışa hazırladığı buğdayı, zeytinlikleri, seraları, sulama boruları, tarım araçları, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanı alevlerin arasında kaldı.

Yangın, üreticinin ömürlük emeğini bir gecede yakıp geçti.

Onlar şimdi su ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesini istiyor.

Bu ihtiyaçların yanı sıra çiftçiler, yeniden üretmek için olanakların sağlanmasını talep ediyor.

# antalya # yangın # orman yangını # orman # sera # çiftçi # üretim # Tarım # manavgat # toroslar # çiftçi tarım # antalya manavgat yangın # manavgat orman yangını # Antalya Manavgat orman yangını # tarım üretim