Org. Güler, Dunford ile görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Amerikalı mevkidaşı Joseph Dunford ile görüştü. Orgeneral Güler'in, Dunford ile Polonya'da bir araya geldiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Amerikalı mevkidaşı Joseph Dunford bir araya geldi. İki general ilk kez buluştu. Suriye'nin Menbiç kentindeki istikrar ve güvenlik konuları ele alındı.

Orgeneral Güler'in, Amerika Genelkurmay Başkanı Dunford ile Polonya'da bir araya geldiği bildirildi. ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrick Ryder, görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sözcü Ryder, Dunford'un Türk Silahlı Kuvvetlerinin başına atanması sebebiyle Orgeneral Güler'i tebrik ettiğini belirtti. Ve Önceki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kurulan "pozitif ilişkiler ekseninden" bahsetti.

Açıklamada, iki general arasındaki temasın 29 Eylül'de gerçekleştiği belirtildi. Görüşmede Menbiç'teki istikrar ve güvenlik konuları ele alındı. Aynı zamanda ABD ile Türkiye arasındaki askeri ilişkileri güçlendirmenin yollarını konuşuldu.

ulusal.com.tr

# Yaşar Güler # Polonya # Joseph Dunford