Gurbetçiler sandıklara akın etti

Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işleminin son gününde gurbetçiler sandıklara akın etti. Oy verme işleminin sona erdiği temsilciliklerde şu ana kadar 1 milyon 241 bin 837 seçmen oy kullandı. 69 bin 7 seçmenin sandığa gittiği gümrük kapılarında ise oy verme işlemi 16 Nisan’a kadar sürecek.

Gurbetçiler sandıklara akın etti

16 Nisan’da yapılacak başkanlık referandumu için yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma işlemleri dün Türkiye saatiyle 21’de sona erdi.

Oy verme işleminin son gününde gurbetçiler sandıklara akın etti. Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, son genel seçimlere göre sandığa katılım oranın arttığına dikkat çekti.

Türkiye’nin yurt dışındaki temsilciliklerinde 27 Mart’tan itibaren oy kullanma işlemleri başlamıştı. Şu ana kadar yurtdışı temsilciliklerde 1 milyon 241 bin 837 seçmen oy kullandı.

Havalimanlarında oluşturulan geçici gümrük kapıları ile diğer gümrük kapılarında ise 69 bin 7 seçmen sandığa gitti.

Avrupa ülkeleri arasında en fazla Türk seçmenin bulunduğu Almanya'da şu ana kadar 609 bin 305 kişi oy kullandı. Sandıklarda görevli müşaitler izlenimlerini Ulusal Kanal'a anlattı.

Almanya’yı sırasıyla Fransa, Belçika, Avusturya, İsviçre ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takip etti.

Yurtdışında oy kullanılan ülkelerden biri de İran. Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, dış temsilciliklerde geçen yıllara oranla daha yüksek bir katılımın olduğuna dikkat çekti.

Oy verme işlemi yurtdışında 57 ülkedeki 120 temsilcilikte dün bitti ancak gümrük kapılarında ise 16 Nisan’a kadar sürecek.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Kanada # yurt dışı # 16 nisan # toronto # Vancouver # montreal