Banu Özdemir tutuklandı

İzmir’de merkezi ezan sistemi sabote edilerek cami hoparlöründen şarkı çalınması siyaset gündeminin üst sıralarına yükseldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Camilerin hoparlörlerine sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri sosyal medyadan bu rezilliği aktarıyor” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da faillerinin bir an önce bulunmasını istedi. Bu arada Erdoğan’ın kastettiği CHP’li Banu Özdemir de tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Banu Özdemir tutuklandı

Önce “Çav Bella” marşı sonra da “Yuh yuh” türküsü İzmir’deki camilerden dinletildi. Merkezi ezan sistemine girerek iki gün camilerden şarkı dinletilmesi Ankara’nın gündem oturdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuya sert ifadelerle dâhil oldu, CHP’yi eleştirdi; “saygısızlık karşısında İzmir’deki CHP yöneticileri dört köşe” dedi.

Erdoğan’ın “Dört köşe” dediği Eski CHP il Başkan Yarımcısı Banu Özdemir de tutuklandı. CHP’li Özdemir, birçok camide “Çav Bella”nın dinletildiği anın videolarını sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özdemir’e “paylaşımını yaptığı çeşitli camilerdeki görüntülerin kısa sürede eline nasıl ulaştığı” sorusunun yöneltildiği öğrenildi. Cep telefonu incelemeye alınan Özdemir’in camilerden şarkı dinletildiği esnada kimlerle irtibat kurduğu da araştırılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin tivit attı. Kılıçdaroğlu, “İbadet yerleri kutsalımızdır! Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanlığı da konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.

Konuyu değerlendiren CHP sözcüsü ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yüklendi, “Daha önce camiden saray müziği dombra çalınırken neredeydin?” diye sordu.

İzmir İl Müftülüğü iki gün üst üste merkezi ezan sisteminin frekansına girilmesi üzerine sistemi geçici olarak durdurma kararı aldı.

ulusal.com.tr

# izmir # müzik # Banu Özdemir # cami