30 general nasıl kaldı

TSK'dan 7 generalin emekliliği tartışma konusu olmuştu. Basında yer alan haberlerde, emekli olması istenen general ve amiralin sayısının 37 olduğu, ikinci bir inceleme sonrası bu sayının 7’ye düştüğü öğrenildi. Şimdi ilk listeyi hazırlayanlar araştırılıyor.

30 general nasıl kaldı

Emekli edilmesi için 37 general ve amiralin ismi yazıldı, ikinci bir inceleme sonrası sayı 7’ye düşürüldü. Listeyi hazırlayanlar hakkında araştırma başlatıldı.

Yüksek Askeri Şura toplantısının hemen ardından, kendi istekleri doğrultusunda emekli edildikleri açıklanan 7 general ve amiralle ilgili karar sürecine ilişkin ilginç detaylar ortaya çıktı.

Emeklilik listesinin ilk halinde 37 general ve amiral olduğu ortaya çıktı. Listeye yer alan isimlerin FETÖ ile bağlantılı olduğu hatta bazılarının Bylock programı kullandığı iddia edildi.

Listelerin incelenmesi için toplantı yapıldı. Toplantıda listede çok sayıda ismin olması ve bazı isimlerin FETÖ ile bağlantı olma ihtimalinin çok zor olması üzerine, liste üzerinde yeni bir inceleme yapılmasına daha karar verildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve milli savunmma bakanlığınca oluşturulan bir ekip ikinci araştırmayı yaptı. 37 isimlik listeden 30 kişinin ismi silindi. Listeyi hazırlayanlar hakkında da inceleme başlatıldı.

Şimdi FETÖ ile alakalı olmayan isimleri listeye kimlerin ne amaçla koyulduğu araştırılıyor.

ulusal.com.tr

# tsk # YAŞ # general