Vatan Partisi KDHC'nin Kuruluş Kutlamaları İçin Yola Çıktı

Vatan Partisi ve gençlik örgütü Öncü Gençlik, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 70'nci yıl dönümü kutlamalarına katılmak için yola çıktı. Resmi olarak davet edilen Vatan Partisi heyeti, Kore yolculuğu öncesi bir açıklama yaptı. 6 gün Kore'de kalacak heyet, devlet yetkilileriyle önemli görüşmeler yapacak.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin resmi davetlisi olan Vatan Partisi ve gençlik örgütü Öncü Gençlik heyeti yola çıktı.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı'nın başkanlığındaki 4 kişilik Vatan Partisi heyeti yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yaptı.

KDHC'nin 70'nci yıl dönümü kutlamalarına katılacak Vatan Partisi heyetinin temasları 6 gün sürecek.

Heyet Kore devlet yetkilileriyle önemli görüşmeler yapacak. Görüşmelerin ana gündem maddesi de Amerikan emperyalizme karşı mücadele olacak.

Vatan Partisi heyeti Koreli yetkililere Türkiye'nin vatan savaşını da anlatacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in KDHC devlet Başkanı Kim Yong Un'a gönderdiği hediye yetkililere teslim edilecek.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile güçlü ilişkilere sahip olan Vatan Partisi, 1993 yılında Genel Başkan Doğu Perinçek başkanlığındaki heyet Kore'yi ziyaret etmiş ve devlet başkanı Kim İl Sung ile görüşmüştü.

ulusal.com.tr

# vatan partisi # öncü gençlik