Turizm cenneti Çeşme'de 'sıfır' vaka

İzmir'in ünlü tatil beldesi Çeşme'de koronavirüs vakasına rastlanmadı. İzmir Valiliği'nin açıklaması, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Çeşme'ye gitmek isteyen tatilcileri sevindirdi.

Turizm cenneti Çeşme'de 'sıfır' vaka

Yaz geldi, havalar ısındı derken insanların gözü tatil beldelerine çevrildi.

Koronavirüs salgını koşullarında yaz turizminin ve tatil merkezlerinin nasıl etkileneceği merak konusu iken, İzmir Valiliği'nden müjdeli haber geldi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çeşme'de koronavirüs vakasına rastlanmadığını duyurdu:

- Yasaklar kalktı, nereye gitsek? diye düşünmeyin. Sağlıklı tatil için Çeşme'ye gelin. İzmir Valiliği'nin açıkladığı verilere göre Çeşme'mizde yeni vakaya rastlanmadı"

Öte yandan özel bir araştırma şirketinin Mayıs ayında yaptığı 'Tatil alışkanlıkları' adlı araştırmaya göre insanların tatil tercihi 3 ana başlıkta özetleniyor.

Araştırmaya göre ilk olarak tatil yapmak için yaz aylarının tercih edilmesi ön planda. Araştırmaya göre ikincil faktörün güneşi bol ve hijyenik ortamı gerçekleştiren yerler olduğu ve son olarak insanların seyahate kendi araçlarıyla çıkmayı tercih ettikleri yönünde olduğu belirtiliyor.

# izmir # Kovid19 # vaka # yasak # Çeşme # turizm # salgın