BTK İBB'ye onay verdi: İBB WiFi hizmeti 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin talebine onay geldi. Yıl sonunda süresi dolacak mevcut internet frekansının 2021 sonuna kadar uzatılması kararlaştırıldı. İstanbullular seyahat halindeyken ücretsiz İBB WiFi hizmetinden faydalanabilecek.

BTK İBB'ye onay verdi: İBB WiFi hizmeti 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı

İstanbullular için İBB WiFi 1 yıl daha ücretsiz... Müjde İstanbul Büyükşehir Belediyesinden geldi.

BTK, İBB'nin yıl sonunda süresi dolacak mevcut internet frekansının 2021 sonuna kadar uzatılmasına onay verdi. Vatandaşlar bir yıl daha seyahat halindeyken ücretsiz olarak internet hizmetinden faydalanabilecek.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden teşekkür etti. Ongun, ''BTK'ya metrobüs hattımızda sağladığımız ücretsiz internet hizmeti için 31 Aralık 2021'e kadar frekans onayı verdikleri için teşekkürler'' ifadesini kullandı.

İBB WİFİ hizmetinin toplamda 4 milyon abonesi bulunuyor. WiFi hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için hayati öneme sahip frekans, BTK tarafından 2018 yılında İBB'ye tahsis edilmişti. İBB, mevcut frekansı kullanarak Yenikapı-Hacıosman Metrosu'nda 44, metrobüs hattında 41 olmak üzere toplam 85 baz istasyonu ve 335 el terminali kurdu.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # murat ongun # BTK # Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu