HDP'yi parlatma kampanyasının sahipleri kendisini deşifre etti

HDP'yi parlatma kampanyasının sahipleri kendisini deşifre etti

Seçimler öncesi HDP’ye övgü düzen yabancı basın kervanına opendemocracy adlı internet sitesi de katıldı. Site, herhangi bir internet sayfası değil. Sitede verilen bilgilere göre opendemokracy sitesi, birçok uluslararası vakıftan maddi destek alarak çalışıyor. destek verenler arasında, George Soros’a bağlı vakıflar da bulunuyor.

Sitede 3 Haziran tarihinde Harriet Fildes imzasıyla Türkiye’deki seçimlere dair uzu bir analiz yazısı yayımlandı. Yazının başlığı, “HDP’nin Yükselişi – Türkiye’de seçimler ve demokrasi”.

PKK çağrışımı nedeniyle BDP’den HDP’ye

Fildes, HDP’nin seçim barajını geçmek için hem AKP, hem de CHP’den oy alması gerektiğini belirtiyor ve partinin bu nedenle ismini değiştirmiş olabileceğini öne sürüyor. Fildes’e göre önceki Barış ve Demokrasi Partisi BDP’nin PKK bağlantısı, böyle bir çabayı engelleyecek derecede aşikardı. Yazara göre bu değişiklik aynı zamanda HDP’nin etnik temelli politikalardan vazgeçtiğinin göstergesi.

Soros Vakfı’nın desteklediği yazı, HDP ile Gezi bağlantısını vurgulamayı da unutmuyor. HDP yöneticilerinin alıntılarına yer veren yazı, partinin ambleminin bir ağaç olduğunu belirtiyor. Yazara göre HDP’nin oluşan yeni seçmen tabanı, Türk toplumundaki ideolojik gettolaşma ve atomlara bölünmenin sonucu”.

Makalenin yazarı Fildes, HDP reklamını andıran yazısında garip iddialar da öne sürüyor. HDP’nin barajı geçmesinin Türk demokrasisi için hayati olduğunu öne süren Fildes, aksi takdirde HDP’nin tüm oylarının “bir dahaki büyük partiye, yani AKP’ye yazılacağını” iddia ediyor.

Fildes’e göre bu durumda Türkiye’deki hiçbir güç, Erdoğan’ın başkanlık hayallerine engel olamayacak.

HDP’den aldığı bu argümana rağmen Fildes’e göre bu parti, korku temelli bir propaganda yürütmüyor. Soros Vakfına göre seçimlerde Erdoğan ve Demirtaş iki kutubu oluşturuyor.

Fildes’in kutupları değerlendirmesi ise dikkat çekici. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla yıllarca Batı basınından destek gören Erdoğan, Fildes’e göre “bölüğüyle meşhur”, kazanması ise toplumu daha da ayrıştıracak.

Yazara göre HDP ise “Türkiye’nin birleştirici kuvveti. Özünde HDP, toplumu bir arada tutan harcı oluşturuyor. Bu harcın yenilmesi ise devlet ve toplum arasındaki bağın çözülmesine ve istikrar, barış, demokrasi ve insan hakları için korkunç sonuçlara yol açabilir.”

Türkiye’nin harcı iddiası ise yazıda, HDP’nin farklı etnik ve mezhepsel kurumları siyasileştirerek örgütlemesiyle kanıtlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # hdp # selahattin demirtaş # BDP # George Soros