Azerbaycan işgalin üzerine yürüyor

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekâtta üstün başarı sağlıyor. Staretjik noktalar kontrol altında. Milli Kahraman Mübariz İbrahimov'un tek başına saldırarak şehit olduğu ve Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu mevziye Azerbaycan bayrağı dikildi. Geri çekilen Paşinyan hükümeti ise savaşı Dağlık Karabağ hattının dışına taşıdı. Gence'nin ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün çok yakınındaki Hızı ve Abşeron bölgelerine 300 kilometre menzilli 2 füze atıldı.

Azerbaycan işgalin üzerine yürüyor

AzerbaycanOrdusu kararalılıkla ilerliyor. İşgal altındaki topraklar, Ermenistan'dan geri alınıyor. Stratejik tepelerde Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor..

Son olarak ise Cebrail kentinde ve 9 köyde kontrol sağlandı. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun başladığı günden bugüne, 22 yerleşim yeri işgalden kurtarıldığını bildirdi.

Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre; Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekâtta bugüne kadar, Cebrail ili ile Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri olmak üzere toplam 22 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un tek başına saldırarak şehit olduğu ve Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu mevziye Azerbaycan bayrağı dikildi. Mevzi Azerbaycan askerlerinin kontrolüne geçti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, işgal altındaki Magadiz yerleşim birimine Azerbaycan bayrağı dikildiğini anların görüntüsünü yayınladı. Halk Azerbaycan askerlerini sevinç gösterileri ile karşıladı.

Ermenistan ordusuna ait çok sayıda zırhlı aracı da imha eden Azerbaycan askerleri, yine çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdi.

Azerbaycan ordusunun ilerleyişi sürerken Ermenistan ordusu da sivil yerleşim birimlerine ağır silahlarla ateş açıyor. Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye yapılan saldırının ardından, Hızı ve Abşeron'a da 300 kilometre menzilli füzeler fırlatıldı.

Bir saldırıda sanayi kenti olan Mingeçevir'e düzenlendi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, kentte hidroelektrik santralin bulunduğunu, Ermenistan'ın saldırısının "çaresizliğin barbarca ifade edilmesi" anlamına geldiğini kaydetti.

# ordu # Azerbaycan # bayrak # Ermenistan # Gence