AK Parti'nin 56 maddelik kanun teklifinde sona gelindi: Büyük kolaylıklar geliyor

AK Parti'nin, ekonomiye ilişkin kanun teklifinde sona gelindi.56 maddelik kanun teklifinde cirosu 240 bin liranın altında olan küçük esnaf vergiden muaf tutulacak. Bu vergi muafiyetinin yaklaşık 900 bin esnafı kapsaması bekleniyor. Çiftçiye de vergi indirimi yapılacak. Ayrıca internetten para kazananlar içinde kolaylıklar geliyor.

AK Parti'nin 56 maddelik kanun teklifinde sona gelindi: Büyük kolaylıklar geliyor

Küçük esnafa vergimuafiyeti, çiftçiye indirim yolda.

Hükûmet, piyasaları rahatlatmak için, önemli bir kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti’nin MHP ile yapacağı istişarelerin ardından teklifin son şekli verilecek. Teklifin 56 maddeden oluştuğu belirtiliyor.

Teklife ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, cirosu 240 bin liranın altında olan küçük esnaf vergiden muaf tutulacak. Bu vergi muafiyetinin yaklaşık 900 bin esnafı kapsaması bekleniyor.

Çiftçiye de vergi indirimi geliyor. Burada yapılacak düzenleme ile artık desteklerden vergi alınmayacak.

Teklifle, internet üzerinden para kazananlara da kolaylık getiriliyor. Yayınladıkları videolardan reklam alarak para kazananlar, vergi mükellefi haline geliyordu ve defter tutma zorunluluğu vardı.

Bu kişiler yine vergi mükellefi olacaklar ancak banka, onlara yatan paranın stopajını “doğrudan” kesecek. Sorumlu banka olacak, kişinin özel hesabı üzerinden stopaj alınacak.

Geçici vergi beyannameleri üç ayda bir, yılda dört defa veriliyordu. Burada da bir değişikliğe gidiliyor. Yılda üç beyanname verilecek

Meslek lisesi stajyerlerinin işveren üzerindeki yükü de kaldırılıyor. Öğrencilere staj sırasında verilen 767 lirayı artık tamamen devlet ödeyecek. Söz konusu rakamın da bin liraya çıkarılması öngörülüyor.

# vergi # ak parti # esnaf # kanun teklifi # muaf # staj