Suriye'ye hava saldırısı! Erdoğan ile Putin görüştü

Suriye Humus’taki T4 Hava Üssü füze saldırısıyla vuruldu. Hayatını kaybeden kişilerin olduğu saldırı ile ilgili ABD'den açıklama geldi. AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor." dedi. İsrail ordusu sözcülüğü ise AA muhabirine, bu konuda açıklama yapamayacaklarını belirtti. Fransa Ordu Sözcüsü de "Suriye hava üssünü bombalamadık" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından üssün İsrail savaş uçakları tarafından vurulduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Başkanı Putin bugün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan-Putin görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler ele alındı

Suriye'ye hava saldırısı! Erdoğan ile Putin görüştü

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Tafur havaalanı birden fazla füze ile vuruldu. Saldırıda birden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye televizyonu da, Humus'taki Tayfur askeri havaalanı yakınlarında yüksek seste patlamaların duyulduğunu bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump 'hayvan' ifadesini kullandığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için "Büyük bir bedel ödeyecek" demişti. Ancak ABD'li yetkililer saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini iddia etti.

ABD: DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor. Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan ABD'li bir üst düzey yetkili de, Washington'ın Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

İSRAİL AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

İsrail ordusu sözcülüğü ise AA muhabirine, bu konuda açıklama yapamayacaklarını belirtti.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA

ABD'den sonra Fransa da füze saldırısını yapmadığını ilan etti.

Ordu sözcüsü Albay Patrik Steiger, "Suriye hava üssünü bombalamadık" dedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suriye'deki üssü İsrail vurdu" denildi.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Başkanı Vladimir Putin bugün telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Erdoğan-Putin görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

ulusal.com.tr

# abd # rusya # suriye # israil