Çocuklarını darbeden anne yeniden gözaltında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada tepki gören Kocaeli'de çocuğuna şiddet uygulayarak darbeden kadının görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. Hakkındaki soruşturma devam eden anne ortaya çıkan görüntülerin ardından yeniden gözaltına alındı.

Çocuklarını darbeden anne yeniden gözaltında

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan N.S'nin kızına şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Geçen yıl yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri, kısa sürede yayıldı.

Görüntülerin çok fazla tepki alması üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir çocuğa annesi tarafından şiddet uygulandığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, ''Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21 Temmuz 2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çocuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır. Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.

Her çocuğun biricik ve kıymetli olduğu kaydedilen açıklamada, çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocukları himaye etmeye devam edileceği vurgulandı.

Hakkındaki soruşturma devam eden N.S, tepki çeken görüntülerin ardından yeniden gözaltına alındı. N.S'nin sevk edildiği adliyedeki işlemleri sürüyor.

# kocaeli # çocuk # anne # sosyal hizmetler # şiddet # körfez