İsteyen bu dersleri Kürtçe öğrenecek

Açılım paketinde yer alan özel okullarda anadilde eğitim maddesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. 2014-2015 yılında başlayacak uygulama kapsamında, liseye geçen öğrenciler matematik ve fen derslerini Kürtçe işleyecek. Bunun için, Anayasa'nın 42. maddesindeki "anadil" ifadesi yerine, "farklı dil ve lehçe" ifadesi eklenecek.

İsteyen bu dersleri Kürtçe öğrenecek

AKP'nin açılımpaketininin en önemli noktalarından olan anadilde eğitim için ilk adım atıldı.

Anadilde eğitim için 2923 sayılı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu ile 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nda değişikliğe gidilecek.

"Anayasa'nın 42. maddesine göre Türkçe'den başka hiçbir dil eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına anadilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez" maddesindeki "anadil" yerine "Türk vatandaşlarının günlük hayatlarında kullandıkları farklı dil ve lehçelerde özel okullarda eğitim verilebilir" ifadesi eklenecek.

Hazırlanan yasa değişikliğine göre, öğrenciler Kürtçe veya diğer dil ve lehçeler ile alfabelerin öğretilmesine ise lise seviyesinde ve özel okullarda başlanacak.

Hazırlık sınıfını tamamlayan öğrenciler, sonraki sınıflardafenvematematikderslerini Kürtçe ve farklı dil ve lehçelerde alabilecek. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ile ilgili dersler Türkçe verilecek.

Bu uygulamaya 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında başlanacak.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # kürtçe # açılım # yabancı dil eğitimi # ders # fen # matematik # paket