KESK'ten 1 Mayıs tehdidi

KESK, 1 Mayıs konusunda Birleşik Kamu-İş'i tehdit etti. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, Birleşik Kamu İş’i arayarak, KESK'in "Kesinlikle Birleşik Kamu-iş ve Eğitim-iş'i alanda istemiyoruz, girmek isterlerse olay çıkarırız" dediğini ifade edildi. Birleşik Kamu İş de KESK'i kınadı.

Ankara Kolej Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamasına tertip komitesi, Birleşik Kamu-İş’in katılmasını istemedi. KESK, Birleşik İş Konfederasyonunu tehdit etti.

Birleşik Kamu-İş, KESK temsilcilerinin emniyet görevlilerine; “Eğitim-iş ve Kamu-iş’in alana girmesini engelleyin. Girmek isterlerse olay çıkarırız” dediğini belirtti.

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk-İş’in Ankara şubeleri 1 Mayıs’ı Kolej Meydanı’nda kutlama kararı almıştı.

KESK’in başında olduğu tertip komitesi, Kolej Meydanı’ndaki kutlamaya katılmak isteyen Birleşik Kamu-İş’in alana gelmemesi için emniyetle görüştü.

Emniyet görevlilerine Birleşik Kamu-İş’in alana girmesini engellemelerini söyleyen KESK yöneticileri, Birleşik Kamu-İş alana geldiği takdirde müdahale edeceklerini belirtti.

Bunun üzerine Birleşik Kamu-İş, saat 11.00'de Güvenpark’ta toplanarak 1 Mayıs’ı burada kutlama kararı aldı.

Tertip komistesi ve emniyetle yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Mücahit Dede, “Biz Türkiye’nin her yerinde emekçilerle birlikte alanların paylaşılması taraftarıyız” dedi.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

# tehdit # kesk # 1 mayıs