Ekvator Ginesi Türk yatırımcıları bekliyor

Türkiye, Afrika’daki temsilciliklerine bir yenisini daha ekliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Afrika’daki son durağı Ekvator Ginesi oldu. Çavuşoğlu, yarın Türkiye'nin Malabo Büyükelçiliğinin resmi açılışını yapacak.

Ekvator Ginesi Türk yatırımcıları bekliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika turunun son durağı olan Ekvator Ginesi’nde resmi temaslarını sürdürüyor. Çavuşoğlu, Ekvator Ginesi’nde mevkidaşı Simeon Angue ile görüştü.

Ağırlıklı olarak ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşme sonunda Hava Ulaştırması ve Vize Muafiyeti Anlaşmaları imzalandı. İmza törenin ardından iki bakan kameralar geçti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Malabo Büyükelçiliğinin resmi açılışının yarın yapılacağını duyurdu. İki ülke arasında ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, Ekvator Ginesine Türk yatırımların artması için firmaların birlikte teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekvator Ginesi Dışişleri Bakanı Angue de iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların zaten güçlü olan ikili ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi. Angue, ayrıca, ülkesinin Kovid-19 ile mücadelesine verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

ulusal.com.tr

# türkiye # afrika # Ekvator Ginesi