Mücadele Yürüyüşüne binlerce yurttaş katıldı

10 Kasım’da saat 14.00’de TGB, TLB ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin çağırısıyla Öğretmenevi’nden başlayan “Mücadele Yürüyüşü’ne” binlerce yurttaş katıldı.

Mücadele Yürüyüşüne binlerce yurttaş katıldı

Yürüyüş güzergahında bulunan TGB bürosundan ‘Bütün Kaleler Zaptedilmedi Biz Varız’ ve ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ pankartları sarkıtıldı.

Yürüyüş esnasında sıkça ’10 Kasım Yas Değil Mücadele günüdür’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’,’Kızlı-Erkekli Yürüyoruz’ gibi sloganlar atıldı. Yürüyüşün Atatürk anıtında son bulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. TLBSamsun Başkanı Nur Kaptanoğlu Andımız’ı ve TGB İl Sekreteri Kevser Beştepe Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okudular.

Anıtta açıklama yapan TGB il başkanı Nazlı Çetin: ‘Biz Mustafa Kemal yasaklanırken, illegal ilan edilirken yas tutamayız, 10 Kasımları da tıpkı 29 Ekimler, 10 Kasımlar gibi mücadele günü haline getiriyoruz. 10 Kasım Cumhuriyet düşmanlarının sahte törenlerine hapsedilemez’ açıklamalarının ardından örgütlenmek ve birleşmek çağrılarında bulundu.

Ardından açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Ferda Mete ise "Herkesin, her kesimin, birey ve yurttaş olmaktan kul olmaya zorlandığı bir dönemden geçiyoruz. 1920'lerde olduğu gibi, bugün de kadınıyla erkeğiyle Türkiyemiz'in yetişmiş aydın gücü, idrak sahibi olan halkı, ülkemizin Cumhuriyet dönemi öncesi gerici bir düzene dönmesine izin vermeyecektir" dedi.

Yürüyüşün ardından TGB bürosuna gelen 24 liseli TLBli oldu.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # atatürk # türk # samsun # Andımız # yürüyüş # bursa nutku # tlb