Beykoz'da yandaş izin!

2'nci derece doğal SİT alanı olan Beykoz Ormanları imara açıldı. Hem de bakanlığın özel izni ile... Hükümete yakınlığı ile bilinen Kalyon İnşaatın hazırladığı projeye göre orman içine özel okullar yapılacak.

Beykoz'da yandaş izin!

İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Ormanları özel imar izni çıktı. 2'nci derece doğal SİT alanı sınırlarında olan iki parsel, Kalyon İnşaat'ın talebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı.

Daha önce, bölge için yapılan tüm imar teklifleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmişti. Belediye'nin "koruma alanı içerisinde kalıyor" diyerek reddettiği projeler Bakanlık tarafından onaylandı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Bakanlık, Dereseki Mahallesinde özel tarım arazilerinin bulunduğu iki parsele "özel eğitim tesisleri" yapılmasını öngören imar planlarını da askıya çıkardı. Projeyi, 3'üncü havalimanı projesini de yürüten Kalyon Gayrimenkul'ün iştiraki olan RYS şirketinin yapacağı öğrenildi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Kalyon Gayrimenkul, son yıllardaki tüm çılgın projelerde yer alıyor.

17 Aralık yolsuzluk operasyonlarında da adı geçen Kalyon grubu, İstanbul Finanskent, Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro ihaleleri ile de gündeme geldi.

ulusalkanal.com.tr

# beykoz # 17 aralık # gayrimenkul # Yandaş # SİT