Amerika, İsrail'e rekor savunma yardımı

Amerika'nın, bu yıl İsrail'in füze savunma programına 705 milyon dolar tahsis ettiği duyruldu. Açıklama, İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı.

Amerika, İsrail'e rekor savunma yardımı yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Liberman, Amerikan Kongresi'nin, bu yıl İsrail'in füze savunma programına 705 milyon dolar tahsis ettiğini açıkladı.

Liberman yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Kongresi'nin İsrail'in füze savunma programı için rekor bir meblağı onayladığını duyurmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum: 2018'de 705 milyon dolar" ifadelerine yer verdi.

Liberman, çok katmanlı füze savunma sistemini geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. "Bize zarar vermeye çalışan düşmanlarımız geliştirdiğimiz tekniklere şaşıracak" diye ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da İsrail ve Filistin ziyaretleri öncesinde İsrail'in güvenliğine verdiklere öneme dair konuşmuştu. Maas, "İsrail'in güvenliğini savunmanın Alman dış politikasının merkezinde durduğunu" söylemişti. Almanya Dışişleri Bakanı, "İsrail'le özel bağımızı gelecekte güçlendirmek istiyoruz" demişti.

ulusal.com.tr

# amerika # israil