Kurban kesimine dikkat! 2 bin liraya kadar para cezası var

Kurban Bayramı'nda her sene yaşanan görüntülerin engellenmesi için Kamu kurumları tedbirler aldı. Cadde, sokak, park ile boş alanlarda kurban kesimine izin verilmeyecek, usulüz ve kurbana eziyet ederek kurban kesimi yapanlar para cezasına çarptırılacak. Ancak bu tedbirlere rağmen İstanbul'da bilindik görüntülere rastlandı.

Kurban kesimine dikkat! 2 bin liraya kadar para cezası var

Kurban Bayramı’nda, usulüz ve kurbana eziyet ederek kurban kesimi yapanlar para cezasına çarptırılacak.

Kamu kurumları bu Kurban Bayramı’nda istenmeyen görüntülerin engellenmesi için bir dizi tedbir aldı. Bu tedbirler kapsamında, usulüz ve kurbana eziyet ederek kurban kesimi yapanlara 499 liradan 2 bin liraya kadar ceza kesilecek.

Toplum sağlığı ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak alınan önlemler kapsamında, kurbanlıkların yurt genelinde Cadde, sokak, park ile boş alanlarda kurban kesimine izin verilmeyecek. Zabıta ekipleri bayram süresince 24 saat hizmet verecek.

Ayrıca ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testine tabi tutulacak. Gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile yaşları küçük hayvanların, satışına ve kesimine izin verilmeyecek.

Kaçan kurbanlıklar için de bir tim oluşturulurken, belediyeler kaçan kurbanlar içinde vatandaşlara hizmet verecek.

ulusalkanal.com.tr

# kurban kesimine dikkat