Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Bayramda yasak olacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Kurban Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması düşünmediklerini açıkladı. Ancak 4 günlük bayramda kuralların elden bırakılmamasını istedi. Oktay'ın gündeminde Ayasofya tartışmaları da vardı, “Bir hesaplaşma içinde değiliz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Bayramda yasak olacak mı?

Kurban Bayramı’nda yasak düşünmediklerini bildirdi, iç ve dış siyasetteki tartışmalara değindi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gündemde tartışılan konulara ilişkin Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’ye konuştu.

Oktay Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı konusunda değerlendirmeler yaptı. Önlemlerin bir sonraki Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceğini belirten Oktay, Bilim Kurulu’nun değerlendirmelerinin alınacağını kaydetti. Ancak yasağın kesinlikle düşünülmediğini söyledi. Oktay, kısıtlama olmasa da maske ve mesafe kuralına özen gösterilmesine vurgu yaptı.

Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birleştirilen bazı bakanlıkların tekrar ayrılacağı iddialarına da yanıt verdi. Oktay, “Bizim gündemimizde A, B, C bakanlığının ayrılması gibi bir şey yok” ifadesini kullandı. Ancak sorun olması halinde gerekirse Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle adım atılabileceğini hatırlattı.

Gündemdeki sıcak başlıklardan biri de Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması. Fuat Oktay, tartışmalara ilişkin, “Niye 86 yıl müzeydi diye bir hesaplaşma içinde değiliz” diye konuştu.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını da değerlendirdi Cumhurbaşkanı yardımcısı. Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olduğunu tekrarladı. “Ermenistan hayal kurmasın. Kurduğu hayalin altında ezilir. Ona hayal kurdurtanlar da uzaktan izlerler” dedi.

ulusal.com.tr

# bayram # yasak # ayasofya # sokağa çıkma kısıtlaması