'Hero' tişörtü nedeniyle 5 görevli açığa alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında, mahkemeye üzerinde 'Hero' yazan tişörtle giden sanık Gökhan Güçlü ve ablası hakkında dava açıldı. Güçlü'nün kaldığı Muğla E Tipi Cezaevinin ikinci müdürü ile bir idare memuru ve 3 infaz koruma memuru da açığa alındı.

'Hero' tişörtü nedeniyle 5 görevli açığa alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasının duruşmasına, tutuklu sanık Gökhan Güçlü'nün, üzerinde İngilizce "hero" yazan tişörtle gelmesi ile ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.

Olayın geniş çaplı olarak soruşturulduğunu açıklayan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz "Tişörtü giyen sanık Gökhan Güçlü ile tişörtü gönderen ablası Bahar Güçlü hakkında örgüt propagandası yapmak suçundan kamu davası açıldığını" belirtti.

Soruşturmanın Jandarma ayağı ile ilgili olarak ilgili merciden soruşturma izni isteneceğini ifade eden Başsavcı, Muğla Adli Yargı Adalet Komisyonu olarak mektupları inceleme komisyonundaki 3 infaz koruma memurunun açığa alındığını söyledi.

İnfaz memurları hakkında dava açacaklarını kaydeden başsavcı, Muğla E Tipi Cezaevinin ikinci müdürü ile bir idare memurunun da Adalet Bakanlığınca açığa alındığını kaydetti.

ulusal.com.tr

# fetö # erdoğan # 15 temmuz # hero