Biyolojik mücadeleyle üretim yapılıyor

Örtü altı tarımın merkezi Antalya'da üreticiler, sağlıklı ve kesintisiz üretim için var gücüyle çalışıyor. Hastalık ve zararlılara karşı biyolojik mücadele ile üretimlerini sürdüren Demreli çiftçiler, bir yandan da en büyük sorunları olan yükselen girdi maliyetleriyle boğuşuyor. Üreticiler, devletten destek bekliyor.

Biyolojik mücadeleyle üretim yapılıyor

Onlar, Kovid-19 salgınıyla stratejik önemi bir kez daha anlaşılan tarımsal üretimin kahramanları... Türk çiftçisi, sağlıklı ve kesintisiz üretim için var gücüyle çalışıyor.

Türkiye'nin en önemli biber üretim merkezi olan Antalya'nın Demre ilçesinde üreticiler, hastalık ve zararlılara karşı biyolojik mücadele ile üretim yapıyor. C vitamini içeriğiyle narenciye ile yarışan biberde, üretimin her aşamasında faydalı böcekler kullanılıyor.

Yetiştirdikleri ürünlerle ülkemizi ve dünyayı doyuran çiftçilerin en büyük sorunu artan girdi maliyetleri... Bu durum sürdürülebilir tarımı tehdit ediyor. Maliyetlerin altında ezilen üreticiler, çözüm bekliyor.

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, girdi fiyatlarının düşürülmesini ve verilen tarımsal desteğin artırılmasını talep etti.

# antalya # Kovid19 # çiftçi # Vitamin