Biden'ın Afganistan bozgunu

ABD'de Afganistan yenilgisinin ardından tepkilerin odağındaki Biden yönetimi bir de anket şoku yaşadı. Başkanlık seçimleri ile ilgili son anketlerde Joe Biden'ın oylarının yüzde 6 düştüğü görüldü. Öte yandan Biden, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili belgelerin 6 ay içinde halka açılmasını istedi.

Biden'ın Afganistan bozgunu

Donald Trump'ın ardından ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve yönetimi, görevde 1 yılını doldurmamışken Demokrat Parti'nin oyları hızla inişe geçmiş durumda.

Afganistan'dan çekilmek zorunda kalan ABD'de yönetim gelen eleştirilerle baş etmeye çabalarken, şimdi de anket şoku yaşıyor.

Maris anketinde, Biden’ın "başkanlığını onaylayanların" oranı bir ayda 6 puan düşerek yüzde 49’dan yüzde 43’e geriledi.

Başkanların onay oranlarını gösteren ankette de Biden yönetiminin düşüşe geçtiği görülüyor.

Anketlerde katılımcıların yüzde 41’i Biden’ın yaptığı işleri "kesinlikle onaylamadıklarını" belirtirken sadece yüzde 19’u "kesinlikle onayladığını" beyan etti.

Öte yandan Biden Yönetimi, daha önce gündeme getirdiği 11 Eylül saldırılarına ilişkin belgelerin halka açılması talimatını verdi.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin talebi üzerine seçimlerde şeffaflık açıklaması yapmış ve belgelerin halka açılacağı sözünü vermişti.

Talimata göre FBI'ın soruşturmalarını kapsayan gizli belgelerin 6 ay içinde kamuoyuna açılması öngörülüyor.

# abd # donald trump # Afganistan # Biden # fbi # Demokrat Parti # Biden yönetimi