Doğu Perinçek: Fransız askerleri uçakla gelir, tabutla giderler

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Rafet Ballı'nın sunduğu Çıkış Yolu programında önemli açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'daki konuşmasına önceki gün kaybettiğimiz, İkinci Yeni’nin usta şairi Ülkü Tamer'le ilgili konuşmaya başladı. Programa telefonla bağlanan Aydınlık yazarı ve şair Seyit Nezir Ülkü Tamer'i anlattı.

Doğu Perinçek usta şair Ülkü Tamer'le ilgili ortak yaşadıklarını anlattıktan sonra İkinci yeni şiir akımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Program sunucusu Rafet Ballı'nın 'Trum bölgeden çekileceklerini açıklıyor' ancak daha sonra Suriye'deki üslere asker takviyesi yapıyorlar. Hangisi doğru, hangisine inanalım sorusuna Doğu Perinçek 'Trump'ın bölgeden çekileceği açıklaması gerçekçi yanıtı verdi.

'AMERİKA BÖLGEDE YENİLDİ'

Perinçek, 'ABD'nin bölgede silahlı mücadelede başarı şansı yok.'

'TÜRKİYE VE SURİYE ABD'Yİ YENDİ'

Trump'ın açıklamalarını değerlendiren Doğu Perinçek 'Bu açıklamalar Trump'ın bu koşullarda bölgeden çekileceğiz diyor. Başka bir anlamı yok. Trump'ın Suriye çıkışlarının anlamı, Amerika Türkiye ve bölgede yenildi. ' dedi.

ABD'Yİ BÖLGEDEN SİLAHLA GÖNDERİYORUZ

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Trump'la ilgili çarpıcı bir değerlendirmede de bulundu. Perinçek 'Trump korumacı siyasetlerle geldi. ABD'yi bölgeden silahla gönderiyoruz. Amerika'yı bölgeden silahsız gönderemeyiz.' dedi.

UÇAKLA GELİR TABUTLA GİDERLER

Eğer Fransız askeri Suriye’ye savaşmak için geldiyse buradan Macron’a selam yolluyorum tabutları hazırlasın. Fransa Temsilcimiz Ali Rıza Taşdelen önümüzdeki günlerde gidecek Hükümetin önünde mesajını verecek. Macron’a diyecek ki; “Askerlerini oraya uçakla gönderdin ama onlar ancak tabutla döner. Ey Fransız anneleri! Evlatlarınızın tabutla dönmesini istemiyorsanız, Macron’u hizaya getirin, adam edin ve bu işten vazgeçsin.”

Bunun ben bir Fransız devlet aklıyla ilişkisi yoktur.Fransız askeri Türk Ordusunun karşısına çıkarsa ne yapacak? Türk Ordusu vurulmamak için vuracak. Fransız askeri ne arıyor orada? Daha önce de geldiler ilk değil bu o zaman da Maraş, Antep, Adana’ya da gelmiştiler,tabutla döndüler. O zaman Ermeni çetelerine Fransız üniforması giydirip Türkiye’nin üzerine saldılar. Sonra ne oldu? 5 bin Fransız askerinin mezarını bırakıp gittiler. Şimdi tabutla gittiler diyorum ama belki de tabutla gitmeyip çöllere Fransız Mezarlığı yapacaklar.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz bayrak çekecekleri kabul etti, Fransa bu kadar akılsız yönetilir mi? PKK artık bir alet değil, kör alet. Körleşen aleti herkes çöpe atar. PKK/PYD bitiyor, bu sürecin sonunda böyle bir örgüt kalmayacak. Şimdi bir de Almanya’da bir partinin yöneticileri PKK bayrağından fular yapmışlar. Biz de diyoruz ki beyaz fular alsınlar. Yakında PKK bayrağı beyaz olacak.

ARTIK ABD'NİN KONTROLÜNDE SURİYE YOK

Batı Asya ülkeleri olarak Amerika'yı yendik. ABD'nin başka bir seçeneği yok.

ERDOĞAN VE PUTİN'İN BU KADAR SIK GÖRÜŞMESİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bakın. Türkiye Cumhurbaşkanı başka bir devletin başkanı ile bu kadar sık görüşmüş mü? Hayır. Yeni bir dünya kuruluyor ve sürecin hızlandığının işaretlerini görüyoruz.

AÇIKLAMADAKİ SU VERİLMİŞ ÇELİK VURGUSU

Rusya ile anlaşması Türkiye'nin ABD'den gelen tehdide karşı mevzilendiğini gösteriyor. Nato Türkiye'yi hedef tahtasına koydu. Günümüz koşullarında Türkiye-Rusya işbirliği perçinleniyor. Türkiye şu noktaya geldi. Türkiye NATO'ya ABD'ye kafa tutuyor. Bunlar Vatan Partisi politikalarının sonucudur. Rusyayla düşmandı. Şimdi Rusyayla dost. ABD ile NATO ile araları iyiydi. Şimdi kafa tutuyor. Bunlar Vatan Partisi politikalarının zaferidir.

# Doğu Perinçek