ABD Özel Harekat Kuvvetleri, Suriye'ye girdi! PYD ile birlikte hareket ediyorlar

ABD ordusuna bağlı Özel Harekat Kuvvetleri Suriye'ye girdi. Bu bilgiyi, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde verdiği ifadede açıkladı. ABD özel birlikleri PKK'nın Suriye kolu PYD ile birlikte hareket ediyor

ABD Özel Harekat Kuvvetleri, Suriye'ye girdi! PYD ile birlikte hareket ediyorlar

Suriye'de 1 yıldır hava operasyonları düzenleyen ABD ilk kez özel kara birliklerini de bölgeye gönderdi. ABD Özel Harekat Kuvvetleri, PKK'nın Suriye kolu PYD ile ortak çalışıyor.

Bu bilgiyi, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin'in Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde açıkladı.

Komitede ifade veren Austin, ABD kara birliklerinin yardım ve danışma görevinde bulunduklarını belirtti. Lloyd Austin, askerlerin doğrudan çatışmalara girmediklerini ve çatışma alanlarından uzak, güvenli bölgelerde pozisyon aldıklarını ifade etti.

Lloyd Austin, 500 milyon dolara mal olan eğit donat programında yaşanan fiyaskoyu da anlattı. Program kapsamında 54 muhalifin eğitildiğini belirten Austin, bunlardan sadece 4 ya da 5'inin hayatta olduğunu açıkladı.

Bir hafta önce ABD-PYD ve peşmerge güçleri arasında görüşmeler yapılmıştı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk'ı kabul etmiş, PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim de aynı gün Mesut Barzani ve McGurk ile görüşmüştü.

KDP'nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, peşmerge güçlerinin Suriye’nin kuzeyinde PYD ile birlikte savaşacağını açıklamıştı.

Brett McGurk görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve PYD Başkanı (Salih Müslim) ile IŞİD'le mücadeleyi ele alan önemli bir toplantı yaptık" ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr